Motocross klubben i Børkop

https://youtu.be/DaihH4XC0ME

1974-75, starten på motocrossklubben i Børkop

I 1974-75 samledes 20-25 unge med benzin i blodet og nogle gamle ”strippede” gademotorcykler, som de ville køre race på. En forælder lejede et jordstykke, en nedlagt grusgrav lidt sydøst for Børkop. Man kørte ad Møllegade mod syd forbi Børkop Vandmølle, og kort efter jernbaneviadukten på Borggårdens jord fandtes banen. Så vidt vides var det dér, hvor gaden Mølleparken ligger i dag.

Etableringen af motocrossbane

Knægtene fik med skovle og spader etableret en motocrossbane med sving og hop. Foreningen blev dannet den 21. maj 1976, og med mekaniker Ejnar Rasmussen fra Børkop som formand, blev Børkop Motor Sport med 33 medlemmer pr. 1. juli optaget i JMU, Jyllands Motor Union, under Danmarks Motor Union. Da man samme år forsøgte at få banen godkendt, var byrådet ikke varme på idéen, og der opstod også straks vanskeligheder med projektet.

Børkop Moto Cross klubhus

Børkop Motor Sport' klubhus i dag.

Ny motocrossbane ved Sønderskoven

Gårdejer Frode Søndergård, Andkær, udlejede i 1977 velvilligt 3 tdr. land nedlagt grusgrav ved Sønderskoven for 3.000 kr. årligt, og banen kunne herefter anlægges på det sted, som vi kender i dag. Børkop kommune støttede godt og hjalp med at få de nødvendige tilladelser. Motocrossbanen blev etableret ved hjælp af en traktor med frontlæsser og var dengang 900-950 meter lang og for motorcykler op til 250 cc.

Fra 1979 til 1994 var Per Fejrskov Pedersen formand, og under den lange periode var der stor aktivitet med uddannelse af officials, træningssamlinger m.v., og motocross banen blev ad et par gange udvidet.

Medlemsskaren i motocross klubben voksede støt til 124 medlemmer i 1987-88, heraf 40 og 47 kørerlicenser.

I 1990 fik klubben egen generator i et nybygget skur, og i 1991 blev den opstillede iskiosk udskiftet til en skurvogn på 16 m2 med kiosk og opholdsrum med 8-10 siddepladser. Medlemsskaren dalede undervejs, og i 1991 ”bundede” vi med 92 medlemmer. Herefter er vi steget igen, og ligger i dag på godt 100 medlemmer.

Fejrskov var en af foregangsmændene, da der omkring 1993 rundt om i landet blev startet op med motocrossløb for micro´er. Midt i 90´erne blev det nuværende klubhus i form af 2 sammenbyggede pavilloner etableret takket være en enkelt kørers meget generøse forældre. Rent sportsligt deltog Børkop Motor Sport gennem mange år sammen med de fynske og øvrige sydjyske klubber i Obtec-cup hvor vores cross kørere høstede mange gode resultater. Ligeledes individuelt har kørere fra BMS høstet rigtig flotte resultater ved mesterskabsløb gennem tiden, både solo og i sidevogn. Klubbens medlemmer, venner og familier har gennem alle årene lagt stor vægt på kammeratskab og fællesskab, og dette prioriteres stadig meget højt i BMS, så der er plads til både de som vil køre motocross på højt plan, og til de som kører for sjov, og for motionens skyld.
Bestyrelsen

vidstedu